SKRIVET: 2011-01-28, kl 17:39:10 | PUBLICERAT I:

London!

Nu mina kära är det bokat!
På min födelsedag klockan 11.30 flyger jag och min fina Maria till london!

SKRIVET: 2011-01-27, kl 21:00:09 | PUBLICERAT I:

Borttappad!



Alltså nu är det ju såhär att jag saknar den här bruden med sneluggen och jätte smilet här....
Så tånkte höra om inte någon kan kidnappa henne hit?
Hittelön i form av hallonmuffins, en kopp te och en kram utlovas!

SKRIVET: 2011-01-27, kl 10:24:33 | PUBLICERAT I:

My coup of tea


(Bild stulen från we heart it )

Vaknade utvilad vid åtta imorse och fick ett infall om att jag ville överasska Nils med en riktig mysfrukost.
Sagt och gjort, drog ihop en laddning scones och kokade kaffe. Sedan släpade jag min morgontrötta gubbe ur sängen. Tror det blev ganska så uppskattat.
Om inte annat fick vi lite helgmys mitt i veckan!

SKRIVET: 2011-01-26, kl 15:22:51 | PUBLICERAT I:

Chipsen är för små för dippen!



Sitter i skolan framför in design och redigerar annonser med klassen. Det är ingen bra dag idag. Jag har drömt mardrömmar hela natten, håret är fult som sjutton, jag har en hemsk träningsvärk efter gymmet igår och dessutom så är det minus 100 000 ute. Min första annons blev riktigt ful med. Tjejen vars I-lands problem är stora som månen. Det är jag det. Men som Mikael sa på lunchen "Du skrattar åt eländet i alla fall".
Dessutom är ju inte allt riktigt så sämst som jag får det att låta nu. Jag vet ju om att när jag kommer hem så väntar en stor kram från finaste killen, god mat och ett bus roligt träningspass med Lisa, Ida, Mia och kanske andra Lisa också!

SKRIVET: 2011-01-25, kl 19:20:38 | PUBLICERAT I:

19.21

 
Vad jag önskar att jag kunde springa på den här  skylten på vägen till skolan imorgon.
Jag vill också hitta ett magiskt land i garderoben eller hamna i Stravaganza för ett tag.
Jag vill ha variation, ett annat språk och en ny kultur att uppleva.

SKRIVET: 2011-01-22, kl 12:06:04 | PUBLICERAT I:

Let's bury our souls in sin


Var hemma hos Louise igår och drack lite vin med henne och Anna. Blev en riktigt mysig kväll med prat och spel.
Louise fick leka med mitt hår också. Hon är superduktig på allt vad hår och smink heter och lyckades verkligen vända vad som var hårdagen från helvetet för mig till något jag var jättenöjd med! Känner mig lite bortskämd som har sådana pärlor till grannar!

SKRIVET: 2011-01-20, kl 17:57:19 | PUBLICERAT I:

Time Machine









Jag upptäckte serien Mad Men på tok för sent, förra helgen för att vara precis.
Men när jag väl upptäckte den så var det kärlek vid första ögonkastet.
Det är en helt underbar serie och kläderna är rena drömmen.
Allt andas feminimt och är sydda på ett sätt som framhäver det vackra och döljer små skavanker.
Kommer på mig själv med att drömma om att trippa runt på något kontor figursydda klänningar och pennkjolar.
Så är det någon som har en tidsmaskin?

SKRIVET: 2011-01-20, kl 12:09:33 | PUBLICERAT I:

I väntan på att luften ska smaka jordgubbspaj en solig dag i maj

Ska snart rulla iväg mot skolan för en eftermiddag full av typografi och redigering. Rulla är ordet speciellt eftersom jag känner mig som en liten boll efter att ha tryckt i mig jätteportionen av makrill och pasta.
Idag lyser faktiskt solen på Sundsvall vilket ger mig hopp om att det väntar en vår inte allt för långt borta. Mitt huvud är fullt av planer på Englands resor, cykelturer, grillkvällar och bara ben. Så egentligen är nog det mesta riktigt bra nu! I väntan på att snön ska ge sig av och solen ska komma fram och värma våra frusna tår så bjuder jag på min absoluta favorit sommar bild i alla kategorier. Den är tagen sommaren 08 av en viss fröken Ekblad och jag tror rent av att det är skolavslutnings dagen och början på en av de bästa somrar jag har vart med om!

SKRIVET: 2011-01-18, kl 19:31:08 | PUBLICERAT I:

These are a few of my favourite things

"Hitta insperation i saker som ni älskar"

Precis de orden sa vår kursansvarige idag när kursen i typografi inleddes. För mig är det fina anteckningsböcker, citat, filmer som borta med vinden och Breakfast at Tiffanys. Det är träden när de täcks av rimmfrost, det är musik som tar en tillbaka till platser och människor som har försvunnit med tiden. Det är sagor om hjältar, drakar och prinssesor. En kopp te tillsammans med någon jag tycker om. Det är att sitta på en klippa i Grebbestad samtidigt som solen leker med havet och fiskmåsarna flyger över mig. Det är långa promenader längs stigarna jag upptäckte till häst.

 Det finns så otroligt mycket fina saker när jag tänker efter, saker som gör mig till mig och som jag älskar.

SKRIVET: 2011-01-17, kl 19:20:51 | PUBLICERAT I:

Sjukstuga

Jag är sjuk och när jag blir sjuk är det mest synd om mig i hela världen tycker jag.
Som tur är så har jag en fin fin Nils här hemma som förser mig med halstabletter, Ben and Jerry och Mad Men avsnitt.
Jag har verkligen världens bästa pojkvän!

SKRIVET: 2011-01-15, kl 12:40:29 | PUBLICERAT I:

I finally found you, my missing puzzle piece



Idag är det precis ett år sedan jag flyttade ihop med den här fina killen.
Ett beslut som nog är något av de bästa jag har tagit.

SKRIVET: 2011-01-15, kl 00:30:18 | PUBLICERAT I:

Things never happen the same way twice

Igår blev det en filmkväll tillsamans med Lisa och Mia. Eftersom att Lisa varken hade läst eller sett Narnia så kikade vi på häxan och lejonet.

Narnia har alltid varit min favorit serie i böcker. Mamma läste dem för mig innan jag kunde klara av det själv och sedan jag blev åtta och äldre så har böckerna följt med mig i livet.

Jag älskar C.S Lewis språk, sättet han beskriver på fångar läsaren och ger en känsla av att man verkligen
befinner sig vid bordet i bävrarnas stuga istället för att sitta hemma vid köksbordet med en kopp kaffe.

Jag älskar även att han visar att vi är inte mer än människor och att de flesta om de blir givna en chans kan uträtta stordåd, som när Edmund sviker narnia och blir förlåten, när huvudkaraktären i hästens och hans pojke som har blivit förtryckt av de andra vänder tillbaka för att kämpa mot ett lejon och när Eustace inser att det är han själv som fryser ut de andra på skeppet Gryningen och inte tvärt om.

Narnia för mig står för hopp och en tro på att vi klarar mer än vad vi vet. Det är utan tvekan några av de bästa böcker som skrivits och anser du att du inte kan läsa dem för du är för stor för sagor så kommer det komma en tid när du blir lagom gammal igen.

SKRIVET: 2011-01-14, kl 00:00:00 | PUBLICERAT I:

En riktigt bra dag!

Idag är en riktigt bra dag. En såndär dag man vill stoppa i fickan och spara länge. Hade exemination vilket resulterade i ett A på rapporten och att jag blev riktigt stolt över mig själv! Efter skolan blev det fika på Coffie house tillsamans med fina vänner. Extra kul var det att Madde var med eftersom att hon lämnar lilla landet lagom för England i nästa vecka. Fick även en promenad och te stund med Lisa. Kvällen har också varit fin, jag och sambon beställde hem mat eftersom att båda var på tok för sega för att laga något och sedan blev det film mys för hela slanten! Som sagt, en riktigt bra dag!

SKRIVET: 2011-01-12, kl 13:24:54 | PUBLICERAT I:

Renoveringsprojekt

Jag känner att jag har blivit ett riktigt renoveringsprojekt nu i sluttampen av rapprten. Så mycket energi har gått åt till att fokusera på den att när jag kommer hem så vill jag bara krypa upp i ett hörn av soffan med en filt upp till öronen och stirra på något hjärndött på TV'n. De sista dagarna när jag kommer hem från gymmet så har jag inte ens orkat koka en ordentlig kopp te utan har nöjt mig med en flaska vatten. Men imorgon klockan 12 så är äntligen exeminationen avklarad och jag ska ta tag i mig själv igen och njuta av att vara ordentligt ledig.
Tänkte tjuvstarta ikväll med att stanna kvar efter Corepasset på friskis och sitta riktigt länge i bastun ordentligt hårinpackad, fixa naglarna och tjuva lite av Nils goda te han fick i julklapp. Sedan till helgen väntar bio och eventuellt en tjejmiddag. Så nog ska jag kunna bli människa igen!

SKRIVET: 2011-01-11, kl 18:31:15 | PUBLICERAT I:

Pick a star on the dark horizon and follow the light

Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om alla dessa nedrans energitjuvar som finns där ute. Ni vet de där människorna som bara får en att känna sig liten och som suger energin och livslusten ur en som om man vore en cola på MC donalds. Men sedan slog det mig att det är ju så mycket roligare att både läsa om och för mig att skriva om människor som det bara sprutar energi ur, som inspirerar och som helt enkelt får oss att brista ut i gapskratt. Därför tänkte jag tillägna detta inlägget till en viss tjej som funnits där och låtit mig finnas där för henne när det blåser.
Jag har nämligen turen att ha en helt fantastisk människa i min omgivning som får mig att skratta och må bra. En person som inte är rädd för att gräva lite djupare under ytan för att se om det där " ja jag mår bara fint" verkligen stämmer. Hon vet när jag behöver någon att prata med och när jag bara behöver någn som lyssnar. Men framförallt så är hon världens gulligaste människa och en ren energibank! Om ni som känner mig väl inte redan har räknat ut det så skriver jag såklart om min fina Maria!

SKRIVET: 2011-01-10, kl 10:54:10 | PUBLICERAT I:

Äntligen!

Äntligen är B-uppsatsen utskriven och ligger här bredvid mig i J-huset. Nu väntar jag bara på att få slänga iväg den till examinatorn och opponenterna. Efter fredag denna veckan ska jag fasiken inte tänka uppsats förrän till hösten när det är läge för C-uppsats.

SKRIVET: 2011-01-09, kl 12:12:38 | PUBLICERAT I:

De säger att de bästa är tagna



Igår kväll kom som sagt min supergulliga vän Anna över för att dricka vin och tjöta.
Det blev en jättemysig kväll där vi bosatte oss i vår knallgula soffa och stannade där.
Under kvällen hann vi avhandla allt från hål i köksdörrar, vår statsminister och drottning Sylvia (som Annas pappa förövrigt skällde ut när hon la en fis på ett flygplan han jobbade på).
Ser nu fram emot nästa helg när hela nackstafru kvoten är på plats igen, för tillfället saknar vi ju Louisen!

SKRIVET: 2011-01-08, kl 15:49:30 | PUBLICERAT I:

Dancing on my own


Springer runt här hemma och plockar med lite sådär lagom engagemang som passar en lördag eftermiddag.
Samtidigt lyssnar jag på Robyn och peppar inför kvällen som ska tillbringas med Anna och en flaska vin.
Måste säga att det faktiskt slår det mesta att bo granne med några av mina bästa vänner!

SKRIVET: 2011-01-07, kl 12:38:30 | PUBLICERAT I:

Shut down and closed

Fredag är det idag och jag sitter för en gångs skull inte i skolan och skriver uppsats. Nej idag är hjärnan avstängd och upptagen med viktigare saker. Jag nämligen ledig! Åh vad jag älskar det ordet...Ledig. Det frambringar så många härliga associationer som sovmorgon, brakfrukost, myskvällar och partynätter!

Snart ska jag bege mig till Ica och inhandla ostar och kex och sedan styr jag kosan mot systemet för att hitta något drickbart! Ikväll ska jag och sambon bara ta det lugnt och kolla på Walking dead. Zombies är nog egentligen något av det äckligaste jag vet. Men om jag sitter nära någon jag tycker om en mörk vinterkväll så kan det faktiskt vara ganska mysigt att bli lite vettskrämd!

 

SKRIVET: 2011-01-06, kl 18:56:58 | PUBLICERAT I:

Snökaos och äventyr med överste Hati




När jag skulle ta mig till skolan i morse så blåste snön på  från alla möjliga håll (ett tag övervägde jag om det inte kom underifrån) och det gällde att pälsa på sig som att man skulle ut på en nordpols expedition. Men som den super studenten jag är lät jag inte vädrets makter skrämma mig. Utan hivade istället upp luvan på jackan samtidigt som jag tänkte en stilla tanke om att jag nu visste hur barnen på frostemofjället hade det. 


Vid tolv tiden bestämde jag mig för att hjärnan hade fått sitt dagliga intag av klokheter så jag drog på mig hela fjällexpeditions utrustningen igen för att ta mig in till stan.
På vägen bestämde jag mig för att inhandla en krov som nödproviant i det förjäkliga vädret, dessvärre verkade inte korvkokarmanicken pressbyrån vara särskillt sammarbetsvillig.  Det tog säkert en kvart innan den började koka min korv och tina brödet till den. Då ringer min telefon och jag inser att det är läge att slita åt sig den halvkokta korven och kubba järnet till busshållplatsen. Där stod nämligen överste Hati (Anna) och bussen vi skulle ta till Birsta och väntade på mig. 
  

I birsta ägnade vi oss sedan åt det vi gör bäst: shoppa, prata och shoppa lite till!
Det var grymt kul att träffa en av mina nacksta tjejjor igen och dagen blev helt enkelt kalasbra!


SKRIVET: 2011-01-06, kl 07:47:11 | PUBLICERAT I:

Hur du tränar din drake

Igår när Nils kom hem var båda döden trötta -Han hade åkt bil hela dagen och jag för att jag suttit i skolan och stirrat mig blind på uppsatsen från helvetet.
Så vi gjorde helt enkelt det enda vettiga och bäddade ned oss under en filt i soffan för att kika på film.
Vi såg how to train your dragon. En jättefin film full av helsköna vikingar som pratar med Irländsk dialekt och drakarna var så mysiga att jag har spenderat hela morgonen med att försöka räkna ut ifall jag inte kan lyckas skaffa mig en! SE DEN!

SKRIVET: 2011-01-05, kl 07:30:50 | PUBLICERAT I:

<3


Idag kommer min fina sambo hem!

SKRIVET: 2011-01-04, kl 15:56:21 | PUBLICERAT I:

Tar på mig Harrypotter glasögonen och rynkar pannan


Nu gäller det! Sista rycket med den fruktansvärt, äckelpeckliga, dötrista metod delen ska jag bita tag i nu!
Jag vet att jag egentligen ska tänka jag vill lära mig det här så att jag kan bli klar med min utbildning och få ett jobb. Men just nu så är det ungefär lika svårt som att hinna först till mellandags rean i nordstan!
Så nu är det 10 koppar kaffe och fokus så att jag får rynkor i pannan som gäller!

SKRIVET: 2011-01-03, kl 08:55:44 | PUBLICERAT I:

You haven't seen a tree until you've seen its shadow from the sky



Det är tidig måndag morgon, eller egentligen är det inte jättetidigt, men jag är i alla fall uppe för att packa ihop alla mina saker och göra mig färdig för min flygtur hem till Norr.
Det har vart hur mysigt som helst att vara hemma över jul och nyår.
Förutom min fina familj så har Alex, Maria och Karin gjort det här besöket lite extra minnesvärt!
Egentligen hade jag velat packa ned er alla i min röda väska så jag kan plocka fram er när jag känner att jag saknar er lite extra mycket!
Tråkigt att åka på ett sätt fast jag lär ju komma hem och hälsa på igen. Om inte annat så ska det bli ganska skönt att komma upp till lilla staden Sundsvall och fortsätta med mitt liv. Att känna att jag är på väg någonstans och att förändringen är konstant.


(bilden är stulet gods från weheartit)

SKRIVET: 2011-01-02, kl 19:11:26 | PUBLICERAT I:

Kloka ord

Min Norrlands Lisa sa det klokaste på länge idag:

 18:53
Jag önska man kunde strypa rapporten. Synd att det är fysiskt omöjligt.

SKRIVET: 2011-01-02, kl 17:34:49 | PUBLICERAT I:

Home is a place you grow up wanting to leave, and grow old wanting to get back to”


(Osminkad i ett par gamla jeans och håret i en slarvig tofs, på gamla invanda vägar med hunden är så jäkla värt!)

Flydde allt vad uppsats skrivande heter för att fylla på med lite D-vitamin i solen och få en promenad med odjuret till hund. Det bästa med att vara hemma och hälsa på är att jag kan alla vägar här i sömnen och alla jag möter och hälsar på är i princip människor som funnits i min omgivning sedan jag föddes. Tror jag nu sedan jag flyttade ser den här platsen med nya ögon och istället för att gnälla över att det ligger på landet och att alla känner alla så älskar jag det. Det är som att åka på spa fast med onyttigare mat och ett mer beständigt lugn.

Dessutom har jag blivit med en ny kamera idag, såg att den Maria hade i somras fanns på rea och då kunde jag inte låta bli!

SKRIVET: 2011-01-02, kl 10:15:58 | PUBLICERAT I:

After a hurricane comes a rainbow

2011 är inne på andra dagen och jag känner en förväntansfull pirrig känsla i hela kroppen. 
Jag har alltid haft en förmåga att övertänka allt jag gör, från hur jag skalar en apelsin till hur jag ska runda av en uppsats. Att ha struktur och ordning har varit viktigt och allt som skall göras har minitiuöst skrivits upp i almenackan. Men 2010 var året då almenackan inte blev fullt lika viktig längre och jag slutade med att övertänka allt. Det var året som startades barfota på en strand i Thailand, året jag bytte stad och blev sambo men min pojkvän, året jag föll pladask för att läsa kommunikation, året jag för första gången på länge tog mig till gymmet och blev kvar där. Framförallt var det året då jag slutade känna mig vilsen och bortkommen. 
2011 firades in i jeans och rejäla skor ståeendes på en båt i centrala göteborg. Jag har massor av spännande saker som väntar detta året och jag möter det med båda fötterna på jorden.