SKRIVET: 2011-10-31, kl 16:34:49 | PUBLICERAT I: må bra

Efterlängtat

Sitter här med ett knäckebröd i handen och har mellanlandat innan jag ska slänga på mig lite träningskläder. Ikväll är det efter en veckas uppehåll äntligen dags för mitt favorit pass: 75 min skivstång intervall. Ska bli tokskönt att frigöra lite edorfiner och känna mjölksyran i benen igen. Är lite konstigt att träning har sådan effekt på humöret, nu när jag har vilat i en vecka har jag känt mig allt segare och hängigare i huvudet. Men äntligen är det dags igen!

(weheartit)

SKRIVET: 2011-10-31, kl 09:51:10 | PUBLICERAT I: må bra

Tid med mig själv

Hade en klockren eftermiddag/kväll igår där jag passade på att köra ett ordentligt hemmaspa med bad, ansiktsmask, pedikyr, manikyr och peeling. Efter detta drog jag på mig mjuka snälla kläder och trampade ned till gymmet för ett yogapass. Älskar känslan av att bli alldeles mjuk i kroppen och avslappningen i slutet av passet är guld värd. När passet var slut följde Lisa och Mia med mig hem så bullade vi upp med ingefärste (sjukt bra i förkylningstider!) och morotskaka. Till detta kikade vi på Tim Burtons Alice i underlandet. På hela taget hade jag den perfekta söndagen. Är ganska dålig i vanliga fall på att bara stanna upp och ta det lite jäkla lugnt. Men igår satte jag stopp för alla måsten jag tror mig ha och bara gjorde sånt som är gött för själen. Känner att kroppen tackar mig för det idag. Nu är jag redo att ta tag i PMet inför seminariet på onsdag och opponera som aldrig förr!

SKRIVET: 2011-10-30, kl 18:48:08 | PUBLICERAT I: må bra

Söndag


Bilden är från igårkväll.
Har haft en fantastisk helg med min fina mamma. Fick laddat mina batterier rejält och har skrattat mycket.
Nu ska jag alldeles straxs rulla på gymmet för ett yogapass och sedan blir det filmkväll här hemma med Mia och Lisa. Ska bli riktigt mysigt!

SKRIVET: 2011-10-29, kl 15:54:53 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

En riktigt härlig lördag


Igår kom min fina mamma med tåget från Göteborg. Är förstagången hon hälsar på oss sedan vi flyttade hit så känns riktigt roligt att ha henne här.

Idag har vi hunnit med en tur på stan och fika på innergården

Alla sevärdigheter från knausttrappan till inredningsbutikerna skulle granskas

Väl hemkommna fixade mamma och Nils med gradiner samidigt som jag ägnade mig åt att vara arbetsledare och kaffekokare.

Den här fina fick följa med hem till vårt lilla kök idag.
Har varit en riktigt mysig dag och den lutar åt att bara bli bättre, till kvällen ska vi på stekhuset och sedan blir det bio.

SKRIVET: 2011-10-26, kl 21:14:07 | PUBLICERAT I: Mat

Höstig gryta


Middagen idag skulle bli korvstroganoff, men det slutade somvanligt med att jag skippade receptet och höftade ihop en egen korvgryta istället. Blev super smarrigt och räckte till lite matlådor så tänkte jag skulle dela med mig av hur jag gjorde.

Du behöver:
1 halv falukorv
1 liten burk majs
1 och en halv paprika
1 halv gulök
3 vitlöksklyftor
sambaolek
senap
tomatpure
3dl grädde
1 köttbuljongtärning
timja
peppar
organo
salt
Börja med att dela och steka falukorven tills den får färg med lite peppar på. Hacka paprika, vitlök, lök och blanda i detta tillsammans med falukorven och låt det hela brynas en stund. släng i en msk senap och 1-2 tsk sambaolek. Blanda och hiva i en buljongtärning med lite vatten. Ha i 2 msk tomatpure och resterande kryddor du känner för. Hiva sedan i grädden och majsen. Låt allt koka ihop sig i ca: 15-20 min på mkt svag värme. Servera med ris.
Ät och njut!  

SKRIVET: 2011-10-26, kl 17:01:34 | PUBLICERAT I: studentliv

Nöjd tjej

Alltså jäklar i havet!
Fick tillbaka C-teori tentan idag (som var min levande mardröm i förra veckan) med ett fett jäkla B i betyg!
Är ganska så supernöjd över det reultatet.


SKRIVET: 2011-10-26, kl 09:01:45 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Tisdagen

Godmorgon!
Sitter här med min obligatoriska kopp kaffe och laddar inför skolan. Igår hade jag och min partner in crime Lisa planeringsmöte och jag kan nu meddela att hela min höst är inrutad efter C-uppsatsen. Det är nästan så att toa besöken borde stå i almenackan. Eller ja så illa är det nog ändå inte. Men jag lär ha full rulle i höst kan man lugnt säga.

Efter planeringsmötet gick jag på stan med min snygga vän fru Hag. Riktigt mysigt var det. Var som gröt i huvudet när jag kom hem så tog tag i sambon och övertalade honom att kolla zombieserier med mig. Lite döingar visade sig vara precis vad som behövdes för att runda av tisdagskvällen.

Bjussar på en bild från mötet på Wayns igår

SKRIVET: 2011-10-25, kl 09:10:44 | PUBLICERAT I: studentliv

Jaha, då var det visst skarpt läge helt plötsligt


Idag går startskottet!
Tio veckors C-uppsats, nu jäklar!
Kommer troligtvis vara helvetet på jorden om ett par veckor. Men när jag är klar har jag examensarbetet i hamn och bara roliga kurser framför mig. Ska bli spännande att se vad vi gör med det här jag och Lisa. Känns i alla fall skönt att veta att vi jobbar bra ihop och kommer ha roligt under processen.
Nu väntar skolan och föreläsning med Stur och Wadbring.

SKRIVET: 2011-10-24, kl 16:39:31 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Roman Holiday!


Såg att jag fått flygbiljetterna nu. Springer redan runt hemma och tragglar mina gamla italienska glosor. Har en romantisk bild av att vi ska skaffa oss en vespa och göra en Audrey Hepburn film av det hela. Borde kanske landa på jorden men har ingen lust med det. Sambon kommer vara dö trött på mig innan jul!

SKRIVET: 2011-10-22, kl 10:26:44 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

10:26

Åh igår var verkligen en helmysig kväll. Började med ett spinn pass och rejält bastuhäng med Anna efteråt. Sedan lagade jag ihop en tacopaj som serverades med hemmalagad guacemole (Våga vägra kryddpåsen och få ett mycket godare resultat) sedan kollade jag på Pan Am tills att jag stupade i säng. Jag är verkligen löjligt kär i 60-talet ibland. Mad men var en husgud men jag tror nästan Pan Am slår det.

SKRIVET: 2011-10-20, kl 22:27:01 | PUBLICERAT I: må bra

En livsfilosofi i korta drag

Tänkte jag skulle skriva ett par rader om det där med att må bra.

Att må bra för mig är: att vakna utvilad och gå med lätta steg genom min vardag. Att komma hem och få en varm kram av den jag älskar. Att se mig själv i spegeln och faktiskt vara nöjd med det jag ser. Att äta choklad och dricka mjölk samtidigt som jag bläddrar i en tidning. Att gråta, skratta och försälska mig i riktigt bra böcker. Att laga och äta god mat. Att svettas och ta i tills jag vill skrika i min utmattning. Att titta på gamla filmer och se det fina med dem. Att skratta ihop med vänner. Att känna att jag åstakommit något, en prestation jag kan vara stolt över. Att ta en promenad. Att sjunga falskt och dansa runt i raggsockar och långkallingar. Att sträcka på ryggen och vandra vidare på moln fasten folk försöker ta ned mig på jorden. Att drömma stort och leva livet jag har för stunden. Att vinka och le när jag inte har koll och kontroll för vad sjutton kan jag göra åt det egentligen, livet är ingen almenacka.  

Hälsa för mig är att må bra från insidan och ut. För jag tror att när vi mår som riktigt jäkla bäst är när vi är tillfreds och bästa vän med oss själva. Det är hälsa för mig, vad är hälsa för dig?

 

SKRIVET: 2011-10-19, kl 22:36:37 | PUBLICERAT I: studentliv

Den underbara känslan av att vara färdig!

Jag är klar, färdig, finito!
Tentan är ihop plitad och det som saknas nu är korrläsning och lite tillsnyggning av formatet.
Det bästa av allt? Jag är faktiskt nöjd.
Brukar inte vara nöjd med tentor oavsett hur många timmar med blod, svett och tårar jag lagt ned.
Men nu känns det faktiskt ganska okej. Hum...Lite skum känsla....
Förhoppningsvis har jag fixat ihop ett godkänt av den i alla fall.
Peppar peppar.....Ska inte ropa hej förrän jag är över bäcken och allt sånt där.
Tänkte jag skulle dela med mig av min krigszon:

Nu ska jag krypa ned under täcket med senaste numret av topp hälsa, bästa belöningen!

SKRIVET: 2011-10-17, kl 16:38:50 | PUBLICERAT I: må bra

Mot skivstången

Eftermiddags koman är ett faktum efter timmar med tentaskrivande. 
Känner att kaffe magen börjar ropa på min uppmärksamhet och att ögonen långsamt går i kors samtidigt som kroppen blir stel av stillasittande.
Det är i det läget det känns underbart att kränga på sig träningsdressen och rulla mot gymmet för en stunds skrotlyftande och intervallträning. Edorfinlagret behöver en rejäl påfyllning! Så nu kör vi!
  

SKRIVET: 2011-10-17, kl 14:26:09 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

bara för att det tåls att sägas igen


(weheart it)

Jag har sagt det förut men det tåls att sägas igen. Jag har världens bästa/finaste/gulligaste vän/sambo/fästis/gubbe. Att säga bra räcker liksom inte till, han är bäst helt enkelt, så in i helsefyr jäkla bäst!

SKRIVET: 2011-10-16, kl 18:49:39 | PUBLICERAT I: Mat

Så gott att det inte finns!

När det är höstigt och kallt ute vill jag frossa i grytor och soppor. Ju kryddigare och mustigare desto bättre. Jag vill ha mat som värmer och som ska kokas ihop i timmar för att få fram riktigt goda smaker.
Idag rörde jag ihop mammas ljuvligt underbart mumsiga köttgryta med en liten egen tvist. Det var det godaste både jag och sambon har ätit på länge och det räcker till en massa matlådor vilket är ett stort plus! Så pröva, smaka och njut är det enda jag kan säga!

Köttgryta
1 gullök
5 morötter
salt
peppar
 chilli (gärna hel frukt)
3 vitlök klyftor
1 köttbuljong tärning
2,5 dl grädde
vatten
grytbitar (fläskkött)

Börja med att putsa köttet och dela bitarna lite mindre så de inte är obehagligt stora.
Skala och hacka sedan löken, vitlöken och 1 av morötterna
Stek sedan köttet, moroten ( den blir godast i små slantar), löken och vitlöken i en rejäl klick smör och ha i peppar, salt och chilli
När köttet är brynt häller du över allt från stekpannan i en gryta, slänger i buljongtärningen plus 5 dl vatten
Detta skall sedan koka ihop sig i 30 min. Rör om då och då undertiden.
Hacka och skala resterande morötter
Sedan reder du grytan med 3msk mjöl som blandas med vatten (se till att det inte finns några klumpar innan du häller det i grytan!!!!) 
Hivar i grädden  och låt det koka i ca 20 min till undermrörning
Servera med ris och njut!

SKRIVET: 2011-10-16, kl 13:17:39 | PUBLICERAT I: må bra

Kickstart!

Känner att det här med träningen har fått lida lite det sista eftersom jag haft fullt upp med skola och hemresan. I nästa vecka tänkte jag därför se till att hamna på banan igen med en rejäl kickstart så planen ser ut som följande:

Mån: 75 min skivstångintervall
Tis: 60 min spinning med medel intensitet
Ons: Yoga 60 min
Tors: Spinning skivstång 90 min
Fredag: vilodag
Lördag: gympa med medel intensitet 60 min
Söndag: yoga 60 min

Ska bli kul att komma igång ordentligt igen, även om det har varit skönt och behövligt att ta det lite lugnare ett tag. Yoga passen är nog det jag längtar till mest. Eftersom jag har fullrulle med skolan känns det bra att klämma in många sånna pass där jag ska hitta det där inre lugnet jag inte riktigt tror på att jag har. Men försöka går ju. Om inte annat behöver jag rörligheten, en skölpadda är smidigare än mig just nu. Men antar att det blir så när man sitter statiskt framför datorn långa stunder.

(weheartit) 

SKRIVET: 2011-10-15, kl 13:50:56 | PUBLICERAT I: Mat

Fredag

Igår blev riktigt bra! Jag drog iväg på ett spinnpass på kvällen och såg till att bli rejält mörbultat trött.
Sedan på kvällen skulle jag och Louise ha myskväll och kika film. Det slutade med att vi hamnade på O´learys med Nils och fredd och tjötade loss där till stängning. Riktigt roligt hade vi och det var fint att bara sitta ett litet lagomt gäng och prata strunt.
 

SKRIVET: 2011-10-14, kl 09:56:16 | PUBLICERAT I: studentliv

14 timmar av vetenskapligt tänkande önskar jag inte någon

14 timmar blev det sammanlagt på uppgiften vi slängde in idag, jag och Lisa.
13 igår och en för korr och strukturering idag.
Trots att jag igår kände att jag höll på att bli tokig på allt vad vetenskapligt tänkande heter så är jag sjukt nöjd.
Kan ärligt säga att vår uppgift blev väl genomarbetad och att vi faktiskt förstod saker som innan lika gärna kunde stått på kinesiska. Dock sätter det sina spår att tänka på det sättet 13 timmar i streck. Talförmågan, tankeförmågan och humorn går käpprätt åt skogen. Tur att jag arbetar med Lisa som fungerar på ungefär samma sätt som mig och förstår när mina meningsbyggnader blir: "Jag men du vet...ehöh, tolkande...Hartman!"
Nu ska jag dö på min soffa fram tills lunch och efter det ska jag sätta tänderna i hemtentan. Vid 16.00 får jag ledigt för denna dag och då jäklar ska jag slå världsrekord i fredagsmys. Men det är efter 16.00 det. 

SKRIVET: 2011-10-13, kl 08:02:58 | PUBLICERAT I: Mat

frukost



Har precis slängt i mig världens godaste frukost -havregrynsgröt med kanel, äppletärningar, russin, linfrön och valnötter. Till det hade jag den obligatoriska morgonkoppen kaffe och ett kokt ägg. Frukost är det bästa jag vet. Eller nja, det är den bästa måltiden jag vet. Det går att göra den på 100 olika sätt beroende på humör, årstid osv.
Dessutom blir allt mycket lättare med det i magen och idag måste jag verkligen vara på topp i huvudet. Jag och Lisa ska skriva klart våra artikelreferat tills imorgon och imorgon är dessutom dagen då den första av mina tentor släpps. Så idag är det fokus till max som gäller för min del.

SKRIVET: 2011-10-12, kl 20:40:02 | PUBLICERAT I: studentliv

Plötsligt händer det

Ibland händer det!
Ibland får man en helt jäkla underbart fantastisk idé.
Om det här går vägen så är jag awsome, grym och jäkligt inspirerad.
Hoppas, hoppas och hoppas

SKRIVET: 2011-10-12, kl 08:52:07 | PUBLICERAT I: studentliv

Andas, drömmer och nästan äter kurslitteratur

Är hemma i norr igen. Känns skönt att vara tillbaka och helgen hemma var nog precis den boost jag behövde. Har sakta börjat inse att jag de kommande två veckorna (41-måndag v.43) kommer vara en riktig torrboll som andas plugg från morgon till sovdags. Ska dock försöka få in lite roliga inlägg med olika recept och annat. Så jag hoppas ni har tålamod med mig och säger till om det blir lite väl mycket tentaångest här på bloggen.


SKRIVET: 2011-10-09, kl 10:05:05 | PUBLICERAT I: må bra

Stjärnskådar

Gårdagen var nog en av de bästa lördagarna jag haft på länge. Dagen började med att jag och min lillebror åkte en sväng till stan. Vi gick i Sifi bokhandeln, konstnärsaffärer och åt indiskbuffe tills att vi storknade.
(Basse på star of india)
Vid 23 tiden sedan var det meteorregn så mamma, jag, Bea och Beas kompis Madde fyllde en termos med te, klädde på oss upp till öronen och åkte ut till Hulta golfklubb där vi la oss och tittade på stjärnfallen. Var riktigt mysigt.
(mamma, jag, en förvirrad Tim och Bea)
Känner att den här helgen hemma var precis vad jag behövde.

SKRIVET: 2011-10-07, kl 08:41:24 | PUBLICERAT I: må bra

Myser

Sitter här och myser. Vaknade till ljudet av hur mamma dukade fram frukost i morse vid 06.15 tiden. Kom ut och såg ett bord överbelamrat med juicer, pålägg, brödsorter och kaffe. Drömmen för en fattig student! Efter mysfrukosten tog jag en morgonpromenad med hunden och följde lillasyster till bussen. Det är riktigt höstväder här och blåser som tusan. Ska trotsa vädergudarna om ett tag och ta med mig vovven ut igen, fast denna gången på en riktig långtur. Men innan jag går in i min mys bubbla  måste jag få undan lite plugg har tre kapitel om relationship management som inte kommer läsa sig själva!
(har med kameran och ska plocka fram den snart men så länge bjussar jag på en bild från i sommras med mig och mamman :) )

SKRIVET: 2011-10-05, kl 17:04:24 | PUBLICERAT I: må bra

Packnings panik!

Jag stuvar och trycker ner stickade koftor, flanell skjortor, jeans och fotriktiga skor i resväskan jag lånat av sambon för helgen. Därtill får även löparskorna och en del kurslitteratur plats. JAg förbereder mig för isolation med familjen hemma i Bollebygd. Här skall det tänkas, bollas, promeneras med vovven, skrattas och tjötas tills mina batterier är på max. Imorgonbitti far jag och det ska bli så skönt att komma hem en stund! 


Jag och mitt gull till syster i somras

SKRIVET: 2011-10-04, kl 22:38:45 | PUBLICERAT I: må bra

Det perfekta passet

Ni vet när man känner sig riktigt trött och grinig. Allt man vill är att krypa ned i ett mörkt hörn av soffan och gömma sig. Det sista som känns lockande under sådana stunder är gymmet. Trots mitt griniga humör tog jag mig idag ned till gymmet för ett grymt svettigt spinningpass. Jag hann inte mer än upp på cykeln förrän allt klaffade. Allt som varit negativt blev positivt och trots den tunga "backlåten" mitt i passet kändes det bara skönt när mjölksyran brände i låren och svetten lackade. När sista låten var klar stod jag förvånad kvar på cykeln och kände att jäklar i havet vad skönt det här var. Det visade sig  att det jag kände för minst var det jag behövde mest. Jag upplevde det perfekta träningspasset!

(weheartit)
Efter passet kilade jag över till Louise för att kika på Desperat Housewife premiären med henne och Jennie. Super mysigt!

SKRIVET: 2011-10-04, kl 17:55:09 | PUBLICERAT I: Mat

Flygande Jacob på mitt sätt

Flygande Jacob är en stående favorit här hemma, det är gott samtidigt som det är det perfekta storkoket.
Jag brukar köra en egen version av receptet och tänkte jag skulle dela med mig av det här.

Flygande Jacob 3 pers
2 paket bacon
2 kyckling fileér (beroende på storlek)
Cashewnötter (två tre nävar)
1 dl het chillisås
timja, dragon och basilika
3dl mellan grädde
Tärna och stek kycklingen i dragon,timja och basilika lägg den sedan i en ugnssäker form.
skär sedan bacon i mindre bitar och stek även denna. Skiva banan och varva sedan bacon, banan och nötter över kycklingen. Vispa mellangrädden till ett fast skum och blanda sedan i chillisåsen i den innan gräddblandningen hälls över kycklingblandningen. Kör in i ugnen på 225 grader i ca:20min samtidigt som du kokar upp ris.
Ät och njut med en god grönsallad!

SKRIVET: 2011-10-04, kl 15:39:19 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Det här med att fylla på batterierna

Jag är en person som har förbaskt lätt för att bara springa på. Därför behöver jag då och då stanna upp och ta ett djupt andetag. Kika över mitt liv och prioritera om. Förtillfället är jag inne i en period där jag har extremt mycket i huvudet och att göra.

Jag söker praktik plats
Jag ska börja med C-uppsatsen
Jag har två tentor som ligger med en veckas mellanrum
En inlämningsuppgift till på fredag i nästa vecka
Och en hösttermin där jag kan läsa vad jag vill men har ingen aning om vad

Som sagt är det ganska mycket, det är ganska mycket intressanta saker men det blir lite mycket att hålla koll på samtidigt. Jag har hur mycket möjligheter som helst framför mig och behöver bolla det med någon som har varit i samma läge.
 
Därför satte jag mig idag och bokade en biljett hem till mamma i helgen. Vad kan vara bättre än en 8 timmars tågresa för att få saker pluggat? Dessutom känner jag att jag behöver isolera mig (för studiemotivationens skull) och lägga om fokus samtidigt som jag laddar upp mina batterier ordentligt. Att då rymma 80 mil bort till en plats där jag kan alla vägar och gator i sömnen känns som en riktigt bra idé. På torsdag far jag och det ska bli riktigt roligt att komma hem en stund!
Fram till dess kramar jag på min klippa till pojkvän och slänger en blick på min fina blombukett jag unnade mig idag. Det är också att må bra!

SKRIVET: 2011-10-03, kl 16:40:24 | PUBLICERAT I: må bra

3 oktober

Sitter här och ler lite. För idag för precis ett år sedan förlovade jag mig med världens finaste pojkvän och bästa vän.
Kan inte förstå att ett år redan har gått. Det har varit ett riktigt fint ett och folk brukar ju säga att sådant som är roligt går fort. Ikväll ska vi ivart fall ut och äta på Stekhuset. Ska bli supermysigt och av någon anledning har jag hela magen full av fjärliar. Lite sjukt att efter över tre år tillsammans har han fortfarande den effekten på mig. Tror jag utan svårighet kan säga att jag är tok ned kärad och att jag älskar det vi har tillsammans. 
Det finns få personer som gör mig så lycklig. 
 

SKRIVET: 2011-10-02, kl 17:51:47 | PUBLICERAT I: må bra

Avslutar veckan med att fylla på med energi

Sitter här och myser. Känner mig riktigt proppmätt efter att min dalmas bjöd mig på en äkta svensk klassiker till middag: mjölkstuvade makaroner med hemgjorda pannbiffar, till det knaprade jag lite morötter. Är inne i en sån jäkla morotfas nu att jag knaprar på dom mest hela tiden. 

Nu ska jag i vart fall sätta höger fot framför vänster och kila på yoga med Mia. Ska bli sånt skönt avslut på helgen att få strecka ut rejält och mjuka upp alla stela leder. Har haft en vecka där jag bara kört lite lättare träningspass eftersom jag veckan innan var lite små krasslig. Ganska smart att inte utmana ödet. Men å andra sidan har sambon fått leva men en ganska överaktiv och speedad version av mig eftersom jag inte fått utlopp för all min energi. Tur att han har lite bättre tålamod än jag. Men från och med imorgon är det full rulle som gäller igen. Ska bli så skönt!

Ungefär såhär (minus glajorna, shortsen och brännan) har jag hoppat omkring i veckan, oftast sjungandes falskt.