SKRIVET: 2011-12-22, kl 08:44:24 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Hemma

Godmorgon!
Kom ju hem till Bollebygd i går kväll och när jag skulle krypa till kojs hittade jag den här lilla tussen i sängen. Försökte övertala honom om att han faktiskt är hund och kan sova i fotändan, men icke. Jag fick snällt dela med mig av kudden. Tokskönt var det i vart fall att komma hem. Satt uppe hela natten med syskonen och pratade, passade även på att provsmaka mammas nogat, choklad och mandelmassa julgodis bollar. Det är nostalgi!
Idag ska jag få undan lite C-uppsats innan det bär av mot Götet för fika med lite fina tjejjer och sedan ikväll skall här kläs gran och kokas knäck tills vi stupar.

SKRIVET: 2011-12-15, kl 17:35:19 | PUBLICERAT I: studentliv

Mitt så kallade liv den här vintern

Sitter här och ska klämma ut de sista raderna i avgränsning och urval till kandidatuppsatsen. För att ni riktigt ska kunna känna medlidande med mig som sitter så långt ned i pluggträsket man kan komma tänkte jag bjuda på en visuell tur av hur det är att skriva C-uppsats.

Vårt köksbord ser dagligen ut såhär numera!

Lisa och jag ser mer av varandra och av Entman och Strömbäck än vad vi hinner träffa våra sambos. Och bibliotikarierna har börjat lära sig våra namn.

Så var det den där ljuvliga litteraturen. Speciellt metodlitteraturen. Pedagogpris hit eller dit, efter en heldag med Esaiasson och gänget tror jag alla hade känt sig lätt vimmelaktiga.

Så nu har ni sett mitt personliga helvete på jorden för tillfället. 
MEN! Jag vill ändå understryka att allt det här och allt vad blod, svett och tårar heter kommer vara så satans värt det när jag tar min examen. Så det så!  

SKRIVET: 2011-12-15, kl 09:21:52 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Morgonstund

Ännu en ljuvlig dag med uppsatsen väntar. Tur att humöret räddas upp av fina vänner. Gårdagen gav en riktig energiboost med först ett 80 minuter långt spinning styrke pass tillsammans med Anna och sedan film och glögg mys med Mia och Victoria. Idag har jag ett gott humör efter den mysiga tjejkvällen och armar som inte går att lyfta eftersom jag kanske varit lite väl ambitiös med att träna de muskelgrupperna i veckan.

SKRIVET: 2011-12-14, kl 10:57:41 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

gårdagen

Fin kväll blev det igår tack vare: Louise, lussebullar och lite youtubeklipp.
Ibland är det bara så skönt och behövligt att bara göra ingenting med en riktigt bra vän.
Idag väntar plugg, träning och sedan filmkväll med grafikerbrudarna.
Fint, fint!

SKRIVET: 2011-12-10, kl 17:41:56 | PUBLICERAT I: må bra

Pepparkaksbak

Igår skrev jag ett lite deprimerande inlägg som syftade på att det sög att min och sambons myshelg i Falun blev inställd. Men helgen räddades med råge igår kväll! Vi bestämde oss för att köra myshelg på hemmaplan istället.
Vi fick en strålande idé om att baka pepparkakshus och gav oss ut i snöstormen med pepparkaksdeg som mål. Dock fastnade vi halvvägs till ICA i ett enormt snöbollskrig (självklart slutade det hela med att jag blev genomblöt och Nils var alldeles torr, även om jag fick in i  vart fall 2 träffar!). Idag har vi tagit tag i vårt pepparkaksbak. Men efter lite tankeverkstad insåg vi att det är godare med vanliga pepparkakor än hus. Sedan kunde vi ju inte med att baka vanliga, tråkkakor heller. Utan våra pepparkakor blev Packmangubbar! 
Jag kom på att de stora Packman gubbarna måste ha en liten bebispackman. Tyvärr kom han ut lite förkolnad men jag lovar att föräldrarna älskar honom ändå. Precis som han är!

Nils visade upp dolda talanger med brödkaveln, inte visste jag att han var en sån hejjare på pepparkaksbak!

Själv var man kanske ine riktigt lika skillad med brödkaveln, men skam den som ger sig!

SKRIVET: 2011-12-09, kl 19:06:45 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Less

Vad less man blir på snöstormar som kyler ned en till max och gör så att saker man längtat efter ett bra tag blir inställda. Blä är det enda ord som duger. Dessutom är mina fina kängor helt genomsura. Tror inte äns Breakfast at Tiffanys kan rädda denna dag.

SKRIVET: 2011-12-09, kl 13:59:33 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Att se sig själv


(bildkälla: msn)
Haha dör lite när jag ser den här. Större igenkänning än såhär går inte att hitta.

SKRIVET: 2011-12-08, kl 22:33:51 | PUBLICERAT I: studentliv

Fullt ös medvetslös

Har landat i soffan efter en bra dag full med spring.
Det hela började med att jag och Lisa satt i ca: 6 timmar och skrev ihop en kick ass bra metod till uppsatsen.

Efter det rullade jag mot stan och hann med ett besök på Åhlens innan jag begav mig  för att delta i en fokusgrupp där förpackningsdesign för ekologiskt kaffe och te var ämnet.

När fokusgruppen var klar fick jag den briljanta idén att promenera de tre km jag har hem från stan, högaklackar och snö till trots. Mina fötter var lagom griniga på mig när jag kommit halvägs, som tur var lystes promenaden upp av ett samtal med min filosofiske lillebror.

 Framme i nacksta slängde jag av en bok om kvalitativa intervjuer hos Mia innan jag kubbade hem för att slänga i mig lite middag med sambon. Strax därefter vandrade vi över till grannen Louise för att dricka lite vin och prata strunt. Nu har jag äntligen landat hemma och ska bara packa inför helgen. Därefter tänker jag lägga huvudet på kudden. Idag har det verkligen varit fullt ös medvetslös, men på ett bra sätt! 

SKRIVET: 2011-12-08, kl 11:14:55 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

En redigt bra produkt

Häromdagen skrev jag ett litet inlägg med en kärleksförklaring till Kerastase hårolja. Tänkte jag skulle bjussa på ett tips på ännu en produkt jag älskar och som har blivit en trevlig inneboeende i mitt badrumskåp:

(bildkälla: Kicks)
Nämligen den här djuprengörande masken från Lumene.  Eftersom jag som liten hade ganska rejält med allergi och eksem så är jag ganska försiktig när det kommer till min hud och är även ganska noga med vad jag smetar in i mitt skinn. Men jag älskar, älskar, älskar hur min hud blir efter den här. Huden känns ren, fräsch och matt utan att bli alldeles torr. Den är toppen bra och en förpackning räcker hur länge som helst eftsom prodkten är välldans dryg.

SKRIVET: 2011-12-08, kl 08:48:51 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Tänk att ett vi kan vara så bra

Hittade på en massa gamla bilder häromdagen. Bland annat den här på mig och sambon. Den är tagen för snart fyra år sedan när vi precis hade träffats och det första som slår mig är hur små vi var!

Tänk att vi har varit så här små en gång i tiden.
Snart fyra år senare och fyra år klokare får fortfarande den här långskånken mig att skratta tills jag inte kan andas mer och fjärilarna i min mage att spela fotboll. Jag gillar han och mig som ett oss och ett vi. Vi är bra ihop!

SKRIVET: 2011-12-07, kl 17:52:42 | PUBLICERAT I: må bra

Yogar mig lugn

Kom precis hem från skolan där jag har suttit och ugglat i biblioteket sedan det öppnade.
Har slängt på mig yogakläderna och ska alldeles snart trampa ned för ett pass med härlignedvarvning.
Eftersom jag denna veckan har börjat träna igen efter att ha varit sjuk vill jag starta mjukt och
inte dundra på med fyra-fem riktigt tunga pass direkt. Tror det ger mer skada än nytta. utan nu körde jag tungt i söndags och i måndags, då känns det lagom med yoga idag. Skönt ska det bli i vart fall.
Är så skönt att strecha ut ordentligt efter en lång dag vid datorn. 

SKRIVET: 2011-12-07, kl 08:08:16 | PUBLICERAT I: Mat

"Finns det svenskt kaffe på hotellet?"


Godmorgon!
Idag tackar jag min lyckliga stjärna över att någon snäll typ uppfann mörkrostkaffe och att Indiska har koppar som är så stora att man måste hålla dom med båda händerna. Rubriken är tagen från sällskapsresan och tänkte jag skulle krypa till korset med erkännandet att denna tanken är vanligt återkommande för mig så fort jag ska någonstans. Vad skulle jag göra utan min älskade kaffedos dagligen? Snittar ca: 4-5 koppar om dagen (ca 8 - 10 under sommartider när jag jobbar på äldreboeende) och ser det inte som vätska snarare en livsnödvändighet. Den där känslan när man tar första klunken på morgonen är ljuvlig. Genom åren har jag försökt ge upp eller dra ner. Men på senare tid har jag insett att kaffe och jag har ett förhållande som kommer vara livet ut. Och med tanke på att jag varken röker, snusar eller solar solarium så kan väl kaffekoppen få vara min last. Andras kroppar består till största del av vatten, min består nog snarare av kaffe.

SKRIVET: 2011-12-06, kl 19:56:18 | PUBLICERAT I: Mat

Lyxar upp det vardagsgråa med mys middag


Kände för att skämma bort mig och sambon med lite vardagslyx idag. Så slängde ihop en laxpaj med feta och spenat som vi åt tillsammans med två olika pesto sorter. Riktigt gott och busenkelt!
Släng ihop en pajdeg på ca: 3 dl mjöl 125g smör och lite lagom med vatten. Tryck sedan ut degen i en ungssäker form. Förgrädda pajskalet på 200 grader i tio min. Stek 3 tärnade laxfileér i smör tillsammans med 3 hackade vitlöksklyftor, salt, peppar och dragon. När laxen är genomstekt flytta allt från stekpannan och lägg i pajskalet. Smula en fetaost jämnt över laxen. Sprid sedan ut en påse färsk bladspenat över det hela och toppa med skivade tomater. Blanda ihop en ägg stabbning och häll över pajfyllningen. Släng sedan in härligheten 40 min i ugnen på 200 grader och vänta i 40 minuter. Ät sedan med drivor av pesto och njut!

SKRIVET: 2011-12-06, kl 17:59:21 | PUBLICERAT I: må bra

17:58


När jag var 13 svor jag en ed till mig själv om att aldrig skaffa mittbena igen. Inte efter skolfotot där det enda som syntes var min jättepanna (vill understryka att jag var 13 och precis som de flesta andra tonårs tjejjer osäker och expert på att hitta på de löjligaste komplex man kan tänka sig). Nu sitter den trots allt där igen, mitt i prick och jättepannan är i fokus. Och samtidigt som mitt  13åriga jag vänder sig i graven njuter mitt 21 åriga jag av att inte springa in i lyktstokpar på grund av att luggen fladdrar i ögonen. Dessutom inte bara gillar jag min panna nu för tiden, höga pannor ska tydligen vara ett tecken på intelligens också. Kalla det frigörelse eller att växa upp. I vilket fall är det grymt skönt att sparka ett otroligt löjligt komplex dit pepparn växer.
 

SKRIVET: 2011-12-06, kl 12:07:37 | PUBLICERAT I: studentliv

Engagemang utöver det vanliga

Det är lite komiskt att se hur pass engagerade man kan bli i en arbetsuppgift ibland. Jag och Lisa sitter och bygger ihop vårt teorikapitel till uppsatsen och för varje tydligt samband vi ser jublar vi som att någon hade gjort mål i fotbolls VM. Det enda som saknas är en kall öl, en hejjaklacksramsa och en skål chips. Sedan hade vi varit där. 
 

SKRIVET: 2011-12-05, kl 21:49:50 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Den där hästtjejen

Är lite uppe i ett dilemma här. Till våren flyttar jag ned till pappa under min praktikperiod. Frågan jag sitter och lurar på är om jag då ska investera i ridlektioner eller i gymkort under min tid i Tanum. Båda grejjorna har fördelar i sig men på senaste tiden har den där lilla hästtjejen inom mig som jag sa hej då till när jag var 17 börjat plocka på min uppmärksamhet och jag kommer på mig själv med att dagdrömma om stalldoft, frusna fingrar som värms i en lurvig man och känslan av att komma så nära det går att flyga när man dundrar iväg barbacka i galopp. Nackdelen är att det är förjäkla dyrt och att jag blev lite små skrämd efter att jag red omkull med en pålle ett ridläger. Men samtidigt ska väl inte mesen inom en få hindra mig från känslan av att flyga? 

  
Pappa och jag under en av mina första ridturer

SKRIVET: 2011-12-04, kl 20:34:37 | PUBLICERAT I: må bra

Bästa avslutet på veckan

Åh är underbart slut i musklerna efter ett härligt Corepass tillsammand med Lisa. Efter över en veckas upphåll med träningen var det jätteskönt att känna musklerna bränna igen och edorfinkicken efteråt var mer än välkommen!

(weheartit)

SKRIVET: 2011-12-04, kl 14:04:42 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Dessa klokheter och olycksaligheter

Sitter här och gräver i Sage efter artiklar för att fylla ut vårt teorikapitel ytterligare. För att lura mig själv till att det faktiskt är en ganska mysig syssla mutar jag mig själv med lussebullar. Försöker även övertyga mig själv om att jag fyller hjärnan med spännande klokheter kommer jag säkert få användning för de en vacker dag. Har ni läst sagorna om Syskonen Baudelairs olycksaliga liv? En bokserie om ett gäng olycksaliga föräldralösa tottar som flyr undan deras onda släkting som vill åt deras förmögenheter. Mycket mörka och sorgliga böcker, men tack vare att ungarna är så fruktansvärt fulla med klokheter lyckas de oftast fly. Så om jag läser riktigt mycket och proppar hjärnan riktigt, riktigt full kanske jag kan hoppas på närma mig deras klokhetsnivå och öka min överlevnadschans ifall en okänd ondskefull släkting någon gång är beredd att mörda för min förmögenhet. Det tåls att tänka på. Och orkar du inte tänka: läs böckerna, om du nu står ut med en riktigt olycksalig historia. 
 

SKRIVET: 2011-12-03, kl 15:48:10 | PUBLICERAT I: må bra

Julklapp till mig själv

Vintern har en mördande effekt på mitt hår. I vanliga fall är jag bortskämd med att ha ett ganska glansigt och mjukt svall men när kylan kommer krypande brukar håret skrika stopp och lägg till lite stress på det så blir resultatet något som kan liknas vid ett påskris. Eftersom mitt hår har ganska tunna fina hårstrån som gärna lägger sig ganska platt brukar håroljor och leavin balsam ge mig i bästa fall ett spikrakt hår och i värsta en känsla av att ha stoppat huvudet i ett smörpaket. Men så fick jag för mig att pröva Kerastase hårolja  elixir ultime. Jag älskar Kerastase produkter i vanliga fall men den här håroljan slog alla rekord! Håret blev mjukt och glansigt samtidigt som det även fick mer volym i sig. Så tänkte jag skulle tipsa om denna ljuvliga produkt här ifall det är fler än jag som lider av "påskris syndrom" i vintertider.  

(Bildkälla: Elle) 

SKRIVET: 2011-12-03, kl 12:03:20 | PUBLICERAT I: små funderingar & vardags filosofi

Back on track

Godmorgon!
Första inlägget efter att jag tagit mig ut från pluggbubblan.
Igår firade jag min nyvunna frihet med en riktig ladda battarierna dag. En dag där jag helt enkelt djupdyker ned i allt vad vardagslyx heter.
Fredagens vardagslyxande bestod av besök hos frisören och trimmning av topparna, sedan mötte jag upp sambon på stan för lunch och present letande till hans pappa som vi ska ner och fira nästa helg. Väl hemkommna passade jag på att bada bubbel och sambon lagade ihop en riktigt god middag och efter det var det popcornskålen och Tim Burton film som gällde. Det vart en perfekt fredag i bästa sällskapet som går (då syftar jag på pojken min och inte frisören även om hon är duktig och allt sånt ;) ). Vardagslyxa är något av de bästa som finns och klart något som man borde bli bättre att lägga tid på.